Helceletka

Kroužkuj doma: Pečení pro děti

Přemýšlíte nad nedělním dezertem? Dejte prostor dětem a užijte si dobrotu skoro bez práce. Jednoduchý recept od kolegů z Fantázie zvládnou menší i starší děti úplně sami!

Hrnková buchta

Hrnková buchta je jednoduchá a rychlá. Dá se udělat tzv. „na koleně“, stačí ji umíchat vařečkou v míse, elektrický šlehač může odpočívat a malé děti si to pořádně užijí. Můžete ji dělat v několika variantách, podle toho, naco bude zrovna chuť. 

Budeme potřebovat:

1 hrnek cukru

1 sáček vanilkového cukru

2 vejce

1 hrnek acidofilního či kefírového mléka

½ hrnku oleje

2 hrnky polohrubé mouky

1 sáček prášku do pečiva

kakao/rozinky/čerstvé ovoce, nebo cokoliv podle vaší chuti, čím si buchtu vyladíte.

Návod pro všechny malé cukráře a cukrářky

Nejprve si připrav plech, mokrou rukou zvlhči jeho dno, ať tam dobře drží pečící papír.

V míse umíchej 2 vejce s cukrem.

Do našlehané pěny přidej mléko a olej. Zase promíchej a nasyp mouku s kypřícím práškem a je hotovo!

Většinu těsta dej na plech, do zbylé části přidej trochu kakaa, nebo jiné dobroty. Černé těsto nalej klikatě a začni čarovat – vidličkou udělej „čáry máry“  a honem do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Tady ti jen maloučko pomůže někdo z dospěláků. Za chvíli (cca 20 minut) je hotovo.

Tip pro tebe:

Buchta 100x jinak – těsto můžeš nechat jen světlé a nasypat na něj čerstvé ovoce, nebo ho dát do tvé oblíbené formy a udělat třeba bábovku.

Hrnková buchta bude zkrátka taková, jakou si ji uděláš.

Zkusil/a jsi náš recept? Pochlub se svojí dobrotou a pošli nám fotku na e-mail info@helceletka.cz.