Hrnková buchta
Hrnková buchta je jednoduchá a rychlá. Dá se udělat tzv. „na koleně“, stačí ji umíchat vařečkou v míse, elektrický šlehač může odpočívat a malé děti si to pořádně užijí. Můžete ji dělat v několika variantách, podle toho, naco bude zrovna chuť.
Budeme potřebovat:
1 hrnek cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
1 hrnek acidofilního či kefírového mléka
½ hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
kakao/rozinky/čerstvé ovoce, nebo cokoliv podle vaší chuti, čím si buchtu vyladíte.
Návod pro všechny malé cukráře a cukrářky
Nejprve si připrav plech, mokrou rukou zvlhči jeho dno, ať tam dobře drží pečící papír.
V míse umíchej 2 vejce s cukrem.
Do našlehané pěny přidej mléko a olej. Zase promíchej a nasyp mouku s kypřícím práškem a je hotovo!
Většinu těsta dej na plech, do zbylé části přidej trochu kakaa, nebo jiné dobroty. Černé těsto nalej klikatě a začni čarovat – vidličkou udělej „čáry máry“ a honem do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Tady ti jen maloučko pomůže někdo z dospěláků. Za chvíli (cca 20 minut) je hotovo.
Tip pro tebe:
Buchta 100x jinak – těsto můžeš nechat jen světlé a nasypat na něj čerstvé ovoce, nebo ho dát do tvé oblíbené formy a udělat třeba bábovku.
Hrnková buchta bude zkrátka taková, jakou si ji uděláš.
Zkusil/a jsi náš recept? Pochlub se svojí dobrotou a pošli nám fotku na e-mail info@helceletka.cz.